Hulp bij perfectionisme

bg

Perfectionisme

Je wilt het goed doen, soms te goed. Daar is op zich niks mis mee. Behalve als je lichaam er onder gaat lijden of de omgeving er last van krijgt. Dan kan je er verandering in aan gaan brengen.

Het lichaam lijdt

Vaak gaat perfectionisme gepaard met strak aangespannen spieren. Welke spieren staan bij jou strak? De nek, schouder, onderrug, kaakspieren? Je leert deze te ontspannen door bepaalde oefeningen te doen.

Durven loslaten

Perfectionistisch gedrag komt ergens vandaan. Wat zijn bij jou overtuigingen die dit gedrag voeden? Je leert deze te herkennen en te erkennen. Vervolgens zoeken we welke overtuigingen heilzamer zijn voor je. Vaak heeft dat met loslaten van controle te maken. Maar hoe doe je dat? Hoe laat je iets los? Daarvoor kijken we naar onderliggende emoties en thema’s als vertrouwen en verantwoordelijkheid.

Gemak als eindresultaat

Wat wil jij ervaren als je perfectionisme loslaat. Gemak? Ruimte? Rust? Begin vandaag nog met de intentie die jij wilt ervaren, te formuleren. Dan is de eerste stap gezet.

En wil je hulp bij de overige stappen? Je kunt hiervoor op korte termijn bij mij terecht, dus neem bij interesse contact met mij op via de contactpagina van deze site.

psycholoog zeist Meiling
Judith Meiling
  • Geregistreerd therapeut
  • Vergoedingen mogelijk
  • Geen wachtlijst
Vraag of interesse?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik hoor graag van je!

contact