Hulp bij zingeving

bg

Vastlopen en zingeving

In het leven loop je soms vast. Je energie blokkeert. Je vraagt je af: wat wil ik, waar doe ik het allemaal voor? Dit kan gepaard gaan met sombere gevoelens en spanning in je lichaam.

Waarden veranderen in je leven

Vragen over zingeving duiken met regelmaat op in je leven. Het is een teken dat je op punt staat een nieuwe levens- of werkfase in te gaan. Waar je eerder warm voor liep, komt je nu wat achterhaald over. Maar wat dan wel? Zodra je ziet welke waarden opdoemen, kan je die onderzoeken en kijken wat daar bij past aan gedrag of soort werk. Waarden zijn die zaken die voor jou van belang zijn. Voorbeelden zijn: prestatie, status, geld, vriendschap, liefde, eerlijkheid, er toe doen, vertrouwen en nog vele anderen.

Inzicht gevende oefeningen en daarna keuzes maken

Er zijn mooie oefeningen om zicht te krijgen op wat je werkelijk van belang vindt. Zelf heb ik veel baat gehad bij het schrijven van een persoonlijk statuut. Zo merkte ik dat er een verschuiving plaats vond tussen:

  • Effectief& efficiënt handelen naar verbinding
  • Onafhankelijkheid naar wederzijds afhankelijk
  • Controle naar vertrouwen
  • Aanpassen naar vrijheid

Dit inzicht hielp fundamentele keuzes te maken over mijn timemanagement. Hoeveel tijd besteed ik aan die zaken die ik van belang zijn? Sindsdien chi gong ik bijvoorbeeld elke dag om meer in verbinding te komen met mezelf en met de ander.

Naast deze wat meer rationele oefening, kan je intuïtie je op weg helpen. Daarvoor is rust en ruimte nodig. Dan krijg je ingevingen uit je onbewuste, soms in beelden, soms in woorden of gevoel.

Wil je dit onderzoeken?

Je kunt hiervoor op korte termijn bij mij terecht, dus neem bij interesse contact met mij op via de contactpagina van deze site

psycholoog zeist Meiling
Judith Meiling
  • Geregistreerd therapeut
  • Vergoedingen mogelijk
  • Momenteel geen wachtlijst
Vraag of interesse?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik hoor graag van je!

contact