Problemen op je werk

bg

Werkproblemen

Ieder mens heeft zijn kwaliteiten en valkuilen. Waar mensen met elkaar werken worden die zichtbaar.

Drie soorten kritiek

Al meer dan 20 jaar begeleid ik mensen bij werkproblemen. Ik heb daar ervaren dat medewerkers en leidinggevenden afhankelijk van hun karakter tegen zaken aanlopen (zie ook het boek ‘de beer is los’ dat ik geschreven heb met twee collega’s). Er zijn grofweg drie thema’s:

 1. Afstemmen, rekening houden met een ander, niet voor de troepen uit lopen
  Dit gebeurt vaak bij mensen die doelgericht en taakgericht werken. Ze werken gestructureerd en houden zich aan afspraken. Efficiency en effectiviteit zijn hun op het lijf geschreven. Hun denken is oplossingsgericht. Ze hebben vaak niet zoveel contact met hun gevoel. Daardoor zijn ze vaak al iets aan het doen voordat een ander zijn mening heeft kunnen geven. En ze voelen niet dat ze rust nodig hebben.
 2. Je uiten, zeggen wat je ziet, ervaart en wilt
  Dit horen mensen die veel nadenken of iets klopt, of het waar is, wat er vorige keer over besloten is. En ze hebben goed contact met hun gevoel. Omdat iets moet kloppen voordat ze zich uiten, horen ze dikwijls dat ze met hun eieren na Pasen komen. Er mag wat meer vaart in komen, wat sneller beslissingen genomen worden. Leidinggevenden geven dikwijls aan dat ze meer kwaliteiten zien bij iemand dan dat hij toont.
 3. Focus houden, dingen afmaken, tot 10 tellen
  Dit zijn de creatievelingen onder ons. Hun denken kenmerkt zich door associatie. Ze zien constant verschillende mogelijkheden die ze het liefst steeds weer uitproberen. Hun gedrag wordt door hun gevoel ingegeven en is impulsief. Door hun enthousiasme kunnen zij mensen soms pijn doen zonder dat ze die intentie hadden.

Algemene werkthema’s

Naast bovenstaande thema’s vragen mensen ook vaak hulp bij:

 1. Time management
 2. Feed-back geven en ontvangen
 3. Jezelf profileren
 4. Je plek innemen
 5. Beter samenwerken

Aanleren met behoud van kwaliteiten

De crux bij het oplossen van werkproblemen is dat je wel jezelf blijft. Dat jouw kwaliteiten, talenten behouden blijven en je nieuw gedrag toevoegt. Of dat nieuwe gedrag in de sfeer is van voelen, doen of denken, bepaalt je leerdoel en de inhoud van het traject. Neem contact op als je daar meer over wilt weten.

Ik kijk graag samen met jou naar de oorzaak van de problemen en help je om hier op een constructieve manier mee om te gaan. Zo buigen we de situatie samen om. Je kunt mij hiervoor via deze website een berichtje sturen of telefonisch contact met mij opnemen.

psycholoog zeist Meiling
Judith Meiling
 • Geregistreerd therapeut
 • Vergoedingen mogelijk
 • Momenteel geen wachtlijst
Vraag of interesse?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik hoor graag van je!

contact