Hulp bij somberheid en depressie

bg

Somberheid en moedeloosheid

Je voelt je lamlendig. Niet tot iets in staat en down. Iedereen kent dit gevoel. Het hoort bij het leven. Maar als het langere tijd aanhoudt en je dagelijks handelen gaat kleuren, dan kan je kijken of mijn hulp je iets oplevert.

Werking van nervus vagus op je gemoed

Somberheid en moedeloosheid kunnen een teken zijn van een chronisch geactiveerde dorsale Nervus Vagus. De Nervus Vagus is de 10e hersenzenuw die een ventrale en dorsale tak heeft. De ventrale tak zorgt voor sociale betrokkenheid en je lekker voelen. De dorsale tak zorgt voor somberheid, apathie, moedeloosheid, hulpeloosheid. Wanneer je somberheid, moedeloosheid te maken heeft met de werking van de Nervus Vagus, helpen tips als: doe iets leuks, niet.

Body & Mind-aanpak helpt

  1. Ik test je Nervus Vagus door te kijken naar bepaalde lichaamssignalen.
  2. Je leert lichaamsoefeningen om deze zenuw te ontspannen zodat je je comfortabeler voelt. Deze oefeningen voer je thuis uit. Deze training duurt ongeveer 15 minuten per dag.
  3. Nadat de Nervus Vagus in balans is, is het mogelijk dingen te gaan doen die je energie geven. Wat vind je leuk om te doen? Welk vorm van bewegen, van spelen, past bij je? Door deze activiteiten te ondernemen, herstelt het lichaam zijn veerkracht.
  4. We gaan vervolgens in op energievreters en hoe je daarmee om kan gaan.
  5. Tot slot staan we stil bij de vragen: hoe herken je terugval en wat je dan kan doen.

Gun jezelf verbetering

Je hoeft niet rond te blijven lopen met een zware gemoedstoestand. Je gemoedstoestand is te trainen door fysieke en meditatie oefeningen. Gun jezelf een optimistischer gevoel. En dit heeft effect op je omgeving en op je lichaam, de werking je immuunsysteem. Probeer het uit!

Wanneer jij ook het gevoel hebt vast te zitten en denkt dat je mijn hulp kunt gebruiken om over je aanhoudende somberheid of depressieve gevoel heen te komen, dan ben je van harte welkom. Op de contactpagina van deze site vind je mijn gegevens of kun je mij een berichtje sturen.

psycholoog zeist Meiling
Judith Meiling
  • Geregistreerd therapeut
  • Vergoedingen mogelijk
  • Momenteel geen wachtlijst
Vraag of interesse?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik hoor graag van je!

contact