Therapie bij angsten en paniek

bg

Van angst en paniek naar moed en vertrouwen

Angst kennen we allemaal. Het waarschuwt je voor gevaar en is belangrijk voor je veiligheid. Want wie is niet gespannen als hij naar een onderzoek gaat in het ziekenhuis? Of voor de tandarts? Angst zorgt ook voor focus en kan zo zorgen voor een leveren van een goede prestatie. Menig gerenommeerde acteur kent dit gevoel voordat hij het podium op gaat.

Paniek blokkeert

Soms is je angst te groot of duurt te lang om effectief te zijn. Je voelt je paniekerig. Je adem gaat omhoog, je spieren spannen zich aan, je hartslag wordt onregelmatig en je kan niet meer helder denken. Soms doemt dat gevoel al op als je alleen al aan een situatie denkt. Zo hebben mensen examenvrees, vliegangst, presentatie angst of denken ze aan de beren op de weg die kunnen komen. Hun maag kan letterlijk omdraaien. Dan blokkeert de angst je en doe je niet wat nodig is.

Moed en vertrouwen geven ruimte

Bij angst en paniek, kun je je afvragen waar je specifiek bang voor bent. Wat zou er kunnen gebeuren? Vervolgens kan je moedig besluiten zo’n situatie toch aan te gaan. En het vraagt om vertrouwen. Vertrouwen op jezelf en op het leven. Gelukkig zijn moed en vertrouwen te ontwikkelen. Dit kan via lijfwerk en meditatie. En door situaties aan te gaan en te ervaren dat het je lukt. Een structurele aanpak helpt daarbij.

Angst de baas worden

Angst en paniek brengen je dus goed uit balans. Het is daarom goed om samen met een therapeut deze balans terug te brengen. Wat je angst ook is, je kan deze overwinnen zodat je zelf weer baas wordt over je eigen leven. Neem hiervoor contact met mij op via de contactpagina van deze website, dan zorg ik ervoor dat we snel aan de slag gaan. Ik hoor graag van je.

psycholoog zeist Meiling
Judith Meiling
  • Geregistreerd therapeut
  • Vergoedingen mogelijk
  • Momenteel geen wachtlijst
Vraag of interesse?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik hoor graag van je!

contact